Pål Hembre, Morgan Bunes, Anne Mette Sæteren og Ove Horgen hadde tatt turen til Hell, og ble godt synlige.

Så var også NM Luft i Lånkehallen historie med konkurranse i alle grener, mer eller mindre høytidelig, og med finaler. Lånkehallen ligger et steinkast fra Værnes flyplass. Skytebanen nede har 50 meter for .22 med plass til 30 luftbaner på tvers. Oppe i håndballhallen var det rigget til med 20 luftskiver, fallfigurer og testbaner. Fin kafeteria med visningsskjerm, gode vafler og svømmende grillpølser.

En liten delegasjon fra BPK møtte opp: Pål Hembre, Morgan Bunes, Anne Mette Sæteren og Ove Horgen.

Våre venner fra Sportsklubben Ørn stilte også med trener og fire representanter, hvorav Johan Nicholay Haarberg, Thea Haarberg og Tobias Thuesen også er medlem av BPK… Og takk for det…

Lørdag var selve NM dagen med vanlig 40/60 skudd som hovedskyting, med rundt 200 startende. Uheldig andreskive gjorde at Anne Mette endte på 9. plass, tre poeng og en plass unna finale.

På herresiden så det lysere ut med Pål Hembre på skive #1, Morgan Bunes skive #2 og Nicholay #7 av de 8 som skulle skyte finale.

Og spennende ble det. Morgan røk ut tidlig, og Pål og broder Roar Hembre byttet på å lede mens en etter en av de andre falt ut av konkurransen… og ingen la merke til Johan som kom snikende opp gjennom feltet med jevn og god skyting. Til slutt røyk Roar ut og bare Pål og Johan sto igjen.

De to siste skuddene til Johan ble en tier og en innertier, som sikret Norgesmestertittelen med 0,4 poeng.

Pål, Johan og Roar på pallen.

I Jr. Menn fikk Tobias bronse og Thea tok gull i klasse Ungdom.

Ove Horgen fikk gull Veteran 60.

Johan gikk også til topps i NAIS skytingen.

Og ikke bare det, i Sprint skjøt Johan også best av alle, nytt gull.

Pål fikk 4. plass og Morgan 6.

Ove tok sølv V60 etter to 99 skiver og en helsprekk….

Sprint lagkonkurranse ble vunnet av BPK med Pål, Ove og Morgan på laget.

Thea fikk gull Sprint Ungdom og Anne Mette 6. plass Damer.

OldenCup ble arrangert med 97 startende. Alle skyter 10 skudd kvalifisering, og et binært antall går videre. Her var det plass til 32 skyttere som gikk til ren utslag to mot to. Men ingen forlot en ganske trang standplass, og alle skulle lage mest mulig lyd og forstyrrelse under skytingen. Og her ble de’ liv- hoy hoy… Ikke lett å konsentrere seg når ungdommen får ta av med skrik og skrål og plastflasker halvfulle med .22 hylser som kastanjetter nesten inn i øret. Favoritter som Pål, Morgan og Roar røk ut i første omgang.

Men Johan sto, og Johan sto… altså Johan Haarberg sto igjen til slutt mot svenske Johan Roslund fra Skyttergymnasiet SWE.

Vår Johan dro inn også den med 0,3 poeng, og en pengepremie på 1250.- kroner.

Det var også lagt inn en øvelser for femskuddsvåpen. Luftpistol standard skytes på vanlige skiver med 40 skudd i femskudd serier á 10 sekunder. Her fikk Pål sølv etter broder Roar.

Og nok en gang måtte alle gutta som skjøt klasse Ungdom se opp og registrere at det sto ei jente på toppen, Thea tok gull igjen.

Tobias vant Jr. Menn.

Fallfigur skytes på luft skiskyttermål, med vanlig størrelse 6 cm sikteblink, men bare 3 cm som gir treff. 5 skudd på 10 sekunder. Veldig publikumsvennlig, og vanskeligere enn det ser ut. Det var satt opp 4 sett skiver, og finalen var cup. Til slutt sto Pål igjen som seierherre.

NorgesCupen ble også avsluttet på NM, hvor siste serie i ordinær skyting teller som finalerunde. Cupen er skutt gjennom hele året, og før finalen ledet Pål foran Johan med Morgan på tredje.

Siste runde telles med desimaler. Morgan slo til med 99,8 som holdt til gull, foran Johan med 99,5. Påls 97,9 holdt til 4. plass.

Selv om vi ikke var mange som tok turen oppover var vi godt synlige.

Norgesmester Johan Nicholay Haarberg ble NM 2013’s store overraskelse og stakk av med fire gull og en sølv. Datter Thea’s tre gull gjør ikke stoltheten mindre, ikke minst hos trener Christer Magnusson som «enda holder på å slipe fram diamantene».

For øvrige resultater kan dere gå inn på:http://www.orlandpk.no/